Komentara: 15
Pregleda: 3741
Foto

Košarka: Spartak dominantno savladao MZT, za titulu protiv Vojvodine već 9. maja

04.05.2024. u 22:57h
Izvor: Subotica.com
U predivnom ambijentu, pred oko 3.000 gledalaca košarkaši Spartaka izborili su plasman u finale ABA 2 lige. Tamo ih čeka Vojvodina koja je odigrala fantastični revanš u Novom Sadu, nadoknadila ne mali deficit i pobedila više nego ubedljivo.
Košarka: Spartak dominantno savladao MZT, za titulu protiv Vojvodine već 9. maja

Do velike pobede Subotičani su došli lakše nego što se očekivalo. Gosti su sve vreme bili u deficitu, na poluvremenu su imali zaostatak od 25 poena. Igrači Spartaka su bili izuzetno raspoloženi u šutu kako za dva, tako i za tri poena (9/12).

U nastavku domaći su održavali visok ritam igre u odbrani i napadu, tako da ekipa iz Skoplja i pored čestih izmena nije uspela da se ozbiljnije primakne domaćinu.

Šlag na pobedničku tortu bila su dva zakucavanja Lazića u samom finišu meča. Bila je ovo deveta uzastopna pobeda Spartaka u regionalnom takmičenju. Kod gostiju Vorku 14 i Delalić 10 poena.

Košarka: Spartak dominantno savladao MZT, za titulu protiv Vojvodine već 9. majaSpartak Office shoes - MZT Skopje 98:64
(25:20, 32:12, 31:20, 20:12)

Spartak: Cerovina 6, Cvetković, Milisavljević 11 (5 skokova), Gordić 7 (7 asistencija), Radosavljević 6 ( skokova), Medarević 10, Tejić 11, Lazić 15, Marelja 2, Sokolović 3, Mozli 8, Barna 19.

Trener domaćih, Vladimir Jovanović, nije krio zadovoljstvo plasmanom u finale, ali pre svega odnosom njegove ekipe prema meču u kojem su dominirali u većem delu susreta, kontrolisali rezultat i završili dvoboj sa maksimalnom koncentracijom, iako je utakmica dosta rano prestala biti rezultatski zanimljiva.

- Čestitam MZT-u na fer i korektnoj igri. Imali smo odličan pristup od prve do poslednje minute. Jako kvalitetno smo odigrali, u prvom poluvremenu nas je služio šut posebno za tri poena. Igrali smo sa pasom više, odbrana je bila korektna, mada može još bolje i siguran sam da je odbrana glavni način za uspeh u plejofu. Još jedan korak smo bliže cilju, mislim da smo svojom pristup zaslužili finale koje očekujemo sa nestrpljenjem, ali i spremni. Nadam se dobroj košarci - rekao je Jovanović.

Košarka: Spartak dominantno savladao MZT, za titulu protiv Vojvodine već 9. majaPrva finalna utakmica igra se 9. maja u Novom Sadu, revanš je 16. maja u Subotici. Ulaznice za meč u Subotici su u prodaji već od sutra, 5. maja.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - MZT (revanš meč polufinala plejofa ABA 2 lige) Košarka: Spartak - MZT (revanš meč polufinala plejofa ABA 2 lige) Košarka: Spartak - MZT (revanš meč polufinala plejofa ABA 2 lige) Košarka: Spartak - MZT (revanš meč polufinala plejofa ABA 2 lige) Košarka: Spartak - MZT (revanš meč polufinala plejofa ABA 2 lige) Košarka: Spartak - MZT (revanš meč polufinala plejofa ABA 2 lige) Košarka: Spartak - MZT (revanš meč polufinala plejofa ABA 2 lige) Košarka: Spartak - MZT (revanš meč polufinala plejofa ABA 2 lige)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 nedelju i 6 dana
Komentara: 15
Pregleda: 3741
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarkaški klub spartak office shoes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.